Hardware augustus 22, 2013 om 11:08 am

Iedereen all-in-one

All-in-One-PrinterEr worden steeds meer all-in-one printers verkocht. Zo is ongeveer 3/4e van de verkochte inkjetprinters een all-in-one printer en dat is niet voor niets. Met een all-in-one krijgt u voor een goede prijs drie apparaten in één, soms zelfs 4. Zo kun je naast printen ook scannen en kopiëren en bieden sommige all-in-ones ook de optie van fax. Dat scheelt dus een hoop ruimte op uw bureau.

Een trend van de laatste jaren is de netwerkprinter. Deze is aangesloten op het wifi-netwerk en is doordat hij draadloos bediend kan worden een stuk flexibeler in het gebruik. Zo kunt u vanaf meerdere desktops, tablets en laptops printen wanneer deze zijn aangesloten op het wifi-netwerk. En ook via uw smartphone kunt u tegenwoordig printopdrachten versturen. U download simpelweg de app van het printermerk in de Appstore of Googleplay en u kunt aan de slag. Steeds meer printers beschikken over een netwerkintegratie en wanneer het een all-in-one printer betreft kun je vaak ook scans en kopieën naar je smartphone sturen.

Het aanbod all-in-one printers bestaat op dit moment vooral uit inkjetprinters maar er zijn ook all-in-one laserprinters op de markt. De grootste afzet voor dit soort printers wordt behaald op de zakelijke markt. Hoewel de printkosten per vel lager zijn dan bij inkjet is de aanschafprijs van een laserprinter erg hoog. Hierdoor is de all-in-one laserprinter pas interessant wanneer u grote aantallen print per jaar. Print u minder dan 2000 vellen per jaar, kies dan voor een inkjet printer. 

Tags:

Reacties zijn gesloten