Software november 22, 2012 om 10:03 am

Maak iets orgineels van je foto’s !

Hoe vaak gebeurt het niet dat je foto’s neemt en ze opslaat op je computer en ze daarna nauwelijks meer bekijkt. Af en toe zal je ze nog eens terugkijken, maar meestal blijven ze ongezien op je harde schijf. Misschien zal je van de mooiste foto’s een afdruk laten maken. Tegenwoordig kan je echter veel meer maken van je vakantieherinnering of de verjaardag van je kind.

Er zijn verschillende mogelijkheden om van je foto een kunstwerkje te maken. Ten eerste kan je natuurlijk kiezen om de foto te laten drukken op zwart-wit of een bijzonder kleurstelling. Dit levert meestal al een tijdloze plaat op. Ingelijst aan de muur is dit prachtig. Maar denk ook eens aan alternatieve manier van afdrukken. Canvas en aluminium zijn erg in. Beide materialen geven de foto’s een levendig effect. Canvas is een wat zachter materiaal. Deze afdrukken zijn ook erg geschikt voor het maken van een tuinposter. Je kiest een tafereel in de sfeer van je tuin en hangt deze bij je terras op. Ook makkelijk te wisselen voor als je eens iets anders wilt. Bij een foto op aluminium krijg je een wat ruwer effect, zeker als je het geborstelde aluminium kiest. Zeker op zwart-wit foto’s is het effect heel bijzonder. De witte delen springen er namelijk helemaal uit.

Ook erg leuk is het digitale fotoalbum. Er zijn verschillende aanbieders van software waarmee je thuis heel eenvoudig de prachtigste albums in elkaar kan zetten. Je kan zo bijvoorbeeld een album te maken van een een verjaardagsfeest. Meestal kun je kiezen uit verschillende achtergronden, groottes en kleurstellingen voor je foto’s . Als je klaar bent, kan je met een druk op de knop je album laten afdrukken. Verleden tijd zijn de avonden knippen, plakken en lijmen.

Reacties zijn gesloten