Software oktober 31, 2012 om 2:09 pm

Remote Desktop: Mobile Mouse

Mobile Mouse, de smartphone app voor controle over de laptop / desktop pc-interface. Wat is het en wat kun je er zoal mee?

Mobile Mouse is een smartphone-app die gebruikers toegang geeft tot controle van de desktop interface via de smartphone. Gebruikers kunnen de smartphone inzetten om door documenten en presentaties te bladeren, of deze gebruiken om vanaf de bank te internetten op de TV. Daarbij moet gezegd worden, er dient wel een pc aangesloten te zijn op deze TV.


Demonstratie van Mobile Mouse

Wat we zien op de video zijn twee manieren voor het inzetten van de muis-functie. Zo kun je met behulp van de accelerometer (vrij vertaald naar versnellingsmeter) de positie van je muis pointer op het scherm sturen. Wat daarbij wel opvalt is dat het niet bepaald vlekkeloos gaat, bewegen door de interface gaat niet zo soepel als het zou gaan met een fysieke muis en dat is voor velen toch een belemmering. Dan zijn draadloze toetsenborden met eventueel een kleine joystick ook een leuke optie. Waar deze mobiele muis wel punten scoort, is bij het navigeren door menu’s van bijvoorbeeld media. Het scrollen door een interface waarbij je kunt kiezen tussen bijvoorbeeld foto’s, video’s of muziek gaat significant veel sneller dan met een doorsnee afstandbediening met fysieke knoppen.

Dat is iets waar wij dan ook wel over te spreken zijn, het gebruik van de smartphone om te navigeren door content. Het gebruiken als remote muis iets minder: het gaat toch niet zo soepel als gewenst en daar valt nog het een en ander aan te verbeteren.

De app is te downloaden voor zowel Android als Apple smartphones, tot nu toe is er nog geen versie voor Windows Phone.

Tags:

Reacties zijn gesloten